05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla slog Lindlöven, "Stänger ner dem helt"

HOCKEY: Kumla hade stöd av en liten klack som hyllade spelarna efter vinsten. Foto: Anders BjörkHOCKEY: Kumla hade stöd av en liten klack som hyllade spelarna efter vinsten. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey tog sjätte raka hemmasegern när de vann länsderbyt mot Lindlöven med 3-1 under fredagskvällen. - Vi stänger ner dem totalt, säger målvakten Jonathan Stålberg som blev utsedd till bästa hemmalirare.

Kumla fick en drömstart på matchen när lagets specielle målskytt Oliver Arle Östergren gjorde 1-0 efter två minuter. Han slog in sin egen retur på volley och gjorde sitt fjortonde mål på lika många matcher.

Wänghult satte matchavgörande målet

Lindlöven, som låg nio poäng före i tabellen, var dock aningen bättre i första perioden och när de kvitterade till 1-1 kändes det rättvist. Andra perioden bjöd på mycket bök och stök och kamp och såg ut sluta mållös.

Men i slutminuten gjorde Kumla 2-1 på en av få chanser i perioden.

Arle Östergren slängde sig på isen och stoppade ett anfall för Lindlöven. Det blev till en perfekt passning till lekkamraten Victor Wänghult och ett tre mot ett läge för Kumla. Wänghult var kylig och väntade ut målvakt Frykholm innan han avslutade själv i mål.

Sista perioden hade Kumla väldigt bra kontroll på. Lindlöven skapade knappt nånting, de hittade inga medel att bryta igenom Kumlas försvarsmur. Daniel Lindberg drog på sig sin obligatoriska utvisning i sista perioden för Kumla, men det gick vägen ändå.

Lindlöven svårt skapa nåt i sista

Istället var det Kumla och Oscar Haglund som satte 3-1 som blev matchens sista mål.

- Jag tycker vi gör det ska genom hela matchen och ger aldrig Lindlöven någon chans att komma upp och hota oss egentligen. Utan vi håller vår gameplan hela matchen och håller ihop laget och då har dem inte så mycket att komma med. Vi stänger ner dem totalt tycker jag, säger målvakten Jonathan Stålberg efteråt.

Jonatan Ståhlberg var hur trygg som helst längst bak och blev utsedd till bästa hemmaspelare. Jonatan Ståhlberg var hur trygg som helst längst bak och blev utsedd till bästa hemmaspelare.

Hur var det att vara målvakt idag då?

- Det var ganska bekvämt. De var på mig lite under matchen och försökte psyka mig, men jag tror mest det var dem själva som tappade fokus av det. Men utespelarna gav mig en ganska behaglig resa ikväll, säger Stålberg som trots allt räddade 32 skott.

“Haft två ansikten av säsongen”

Ni har två raka vinster mot Lindlöven, 5-1 och 3-1, ändå ligger de sex poäng före er i tabellen. Varför?

- Jag tror vi har sex vinster på de åtta senaste matcherna nu.

- Men vi startade inte serien så bra och åkte på en herrans massa förluster. Vi har haft två ansikten av säsongen hitills. Andra hälften har varit riktigt bra och vi är på väg åt rätt håll nu, i början var vi inte alls där på samma sätt.

Ni hade lite fans på plats idag också, hur kändes det?

- Underbart med den här supporten. Det var ståpäls när de drog igång och gav oss grymt mycket energi att orka hela matchen. Så en jättestor eloge till dem och alla övriga som var här och stötta oss, avslutar Kumlas målvakt Jonathan Stålberg.

Nu får det vara dags för en bortaseger

Ja, trots att det bara får tas in 50 personer i publiken så höll ungefär hälften av dem igång och sjöng för Kumla Hockey matchen igenom.

Segern gjorde att Kumla närmade sig några av lagen som är topp fem och har platserna till Allettan. Fyra poäng skiljer dit just nu. Men ska Kumla kunna blanda sig i den kampen måste man börja ta lite segrar på bortaplan med, det duger inte förlora varje bortamatch.

På söndag får man en chans att vända på den trenden då Grums väntar på bortaplan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-20 22:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.