Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Vaksam puma balanserar i fontänen

Ett smidigt kattdjur tassar numera ovan fontänen på Kumla torg. Foto: Lars LitzénEtt smidigt kattdjur tassar numera ovan fontänen på Kumla torg. Foto: Lars Litzén

En glänsande puma är det nya konstverket i fontänen på Kumla torg vilket avtäcktes av konstnären Camilla Akraka på lördagen inför applåderande åskådare.

“Little Sister Cave”är namnet på verket, en smidig pumahona som balanserar över vattnet. Vacker men knappast insmickrande, ett kattdjur som verkar rätt misstänksam, kanske på jakt.

- Vaksamhet, är ordet som konstnären själv vill förknippa med sitt verk.

Vrålade i Umeå

Camilla Akraka har tidigare gjort en annan puma, som finns att beskåda i Umeå. Den är röd och vrålar för att illustrera Metoo-rörelsen. Lite lugnare håller den sig alltså i Kumla men beredd till språng.

Det nya konstverket är gjort i glasfiber målat med specialfärg och ersätter de rustika klippblock med borrmärken som stod där förr. Ett skifte man kan tolka på olika sätt.

Invigningen skedde under evenemanget Spöktorget under lördag eftermiddag med olika aktiviteter och hade dragit till sig en hel del barn och vuxna. Samt benrangel som fladdrade i vinden. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-10-29 15:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla