Gå till innehåll
Kumla / Kultur

TV-kändisen Özz Nujen i Kumla ikväll.

"Kan man skratta åt eländet kan man ta tag i det"

Publicerad: 12 November 2021 16:56

Välkände ståupparen Özz Nujen framträder i Folkets hus i Kumla nu på fredagkvällen. Tillsammans med dragspelaren Markus Räsänen lovar han att locka publiken till skratt åt elände. För då kan man ta tag i eländet, tillägger han.

Någon, kanske Jesus, återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stamgmis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Det är ramhandlingen i TV-kände Özz Nujens föreställning, skriven av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini och på turné genom Riksteatern

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras, framhålls det i pressmeddelandet.

– Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.


 

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Kumla