Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Kan man skratta åt eländet kan man ta tag i det"

TV-kändisen Özz Nujen i Kumla ikväll.TV-kändisen Özz Nujen i Kumla ikväll.

Välkände ståupparen Özz Nujen framträder i Folkets hus i Kumla nu på fredagkvällen. Tillsammans med dragspelaren Markus Räsänen lovar han att locka publiken till skratt åt elände. För då kan man ta tag i eländet, tillägger han.

Någon, kanske Jesus, återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stamgmis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Det är ramhandlingen i TV-kände Özz Nujens föreställning, skriven av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini och på turné genom Riksteatern

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras, framhålls det i pressmeddelandet.

– Det här blir en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.


 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-12 16:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.