Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kan Kumla bli Sveriges KvalitetsKommun?

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun delas ut sedan 2003 och går till den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Kumla är en av nio kommuner l landet som finns med och tävlar.

De kommuner som tävlar om att bli Sveriges KvalitetsKommun 2021 är: Ale, Burlöv, Höganäs, Kumla, Varberg, Nacka, Stockholm, Vallentuna och Österåkers kommun.

Det är kommunerna själva som valt att ansöka. Men till grund för ansökan ligger i första hand kommunernas resultat i Kommunkompassen, som är ett verktyg för att utvärdera och analysera kommuners sätt att arbeta.

“De som är i framkant”

Enligt Henrik Edeman, som är direktör för Kvalitetsmässan, är det inte vilka kommuner som helst som skickat in ansökan om att bli Sveriges Kvalitetskommun.

- Det är de som känner att de ligger i framkant. Sen de som har en lång väg kvar dit väljer inte att nominera sig, säger Henrik Edeman när vi ringer upp honom

Genom att delta i Sveriges KvalitetsKommun får kommunen en genomgripande analys av sina förbättringsområden och värdefulla insikter till sitt fortsatta utvecklingsarbete.

Kan vinna skulptur av Ernst

Vilken kommun som slutligen står som vinnare av titeln Sveriges KvalitetsKommun 2021 avslöjas på Kvalitetsmässan den 16 november. Priset består av en skulptur av konstnären Ernst Billgren och ett resestipendium på 50 000 kr.

Sveriges KvalitetsKommun arrangeras av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges Kommuner och Regioner, Saco och Vision.

INFO: Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling och arrangeras vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan 2021 äger rum den 16–18 november.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-13 16:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.