Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv
En kvinna står framför en banderoll som säger kumla promotion.

Johanna Pettersson är ordförande hos Kumla Promotion och redo för torsdagens jobbmässa.

Jobbmässa i Folkets Hus i Kumla under torsdagen

Publicerad: 27 February 2024 12:36

Under torsdagen anordnar Kumla Promotion jobbmässa i Folkets Hus. Kriminalvården, polisen, Ahlsells och Kumla kommun tillhör utställarna. - Mässan är viktig både för besökare och utställare, säger Johanna Pettersson, ordförande hos Kumla Promotion.

Det är Kumla Promotion som anordnar mässan på uppdrag av Kumla kommun. Portarna slås upp klockan 16 vid Folkets Hus och därefter är det öppet till 18. 

“Mässan är till för alla”

-Det brukar vara en väldigt uppskattad jobbmässa och den är till för alla, såväl de som redan har jobb och de som inte har och de som “bara” söker sommarjobb, säger Johanna Pettersson, ordförande i Kumla Promotion. 

På plats finns många välkända lokala aktörer representerade. Bland annat, Kumla kommun, ICA Maxi, Kriminalvården, Atria Sweden, Polismyndigheten, Kumla Bostäder, Kumla Hotel och Ahlsell. 

-Det är alltid nervöst inför en sån här mässa. Ska det komma några, undrar man? Men mässan är inte bara viktig för besökarna utan även för utställarna som får chans att visa upp och berätta om sin verksamhet och knyta kontakter med intresserade. 

Ifjol var mässan mellan klockan 16-19. Nu är den mellan klockan 16-18. 

-Den upplevelse vi själva hade från ifjol, och även feedback vi fick från utställare, är att det var mycket folk till en början, men efter klockan 18 försvann de. Så vi har anpassat evenemanget efter det.

“Vi har storstädat i Promotion”

Johanna Pettersson har verkat som ordförande för Kumla Promotion sedan maj 2022. Hon är anställd på 20 procent. Hennes huvudsakliga sysselsättning är som kommunikatör för Företagarna i Mellansverige. 

-Det har ju varit en omorganisation som skett, vi har gått igenom allt möjligt från ekonomin till stadgar och storstädat. Vi jobbar bland annat stenhårt på att få med folk till våra företagsfrukostar, och senast var det 90 stycken som kom. 

En sak som är ny är att man satsar mycket mer på att hyra in konsulter än tidigare. 

-Det har exempelvis öppnat upp mycket för de som är medlemmar i Kumla Promotion att få uppdrag, konstaterar Johanna Pettersson. 

Hur trivs du som ordförande?

-Väldigt bra! Det är ett otroligt roligt jobb och stimulerande. Det är svårt att låta bli att jobba mer än det jag är anställd för. Jag känner även att jag har stor nytta av mitt jobb för Företagarna i Mellansverige, goda idéer som man stöter på hos andra kommuner därigenom kan tas med till Kumla, avslutar Johanna Pettersson. 

Annons

kumla