Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
En grupp kvinnor i blå uniformer tränger ihop sig i en cirkel.

Kumlas damer kopplade greppet om kvalplats

Publicerad: 12 February 2024 11:55

INNEBANDY: Kumlas damer tog chansen att koppla om ett starkt grepp om den andra kvalplatsen i Division 1. Detta efter seger med klara 6-2 borta mot Grums IBK under söndagen.

Kumla var uträknade om en kvalplats då laget är 13 poäng bakom ettan och tvåan i tabellen, de som får kvala. Men förra veckan meddelade Skälby (ett av lagen) att de inte vill kvala uppåt. En gyllene chans för Kumla att knipa deras plats öppnade sig och de vann helgens match med 6-2 borta mott åttondeplacerade Grums. 

“Säsongens svåraste bortamatch”

Enligt tränare Nordh var det en på förhand väldigt tuff match att vinna, trots att Grums ligger på den undre halvan i tabellen.

- Kanske säsongens svåraste bortamatch, Grums är tunga att möta på sin hemmaplan. Men med ny energi i truppen efter beskedet tidigare i veckan att kvalplatsen är i räckhåll så kändes spelet väldigt bra, sade Andreas Nordh efter matchen. 

Frida Danielsson gjorde två mål i matchen, sen gjorde Maja Andersson Elf, Liv Johansson, Stina Jönsson och Frida Sund varsitt mål. 

Kumla ligger kvar på en tredje plats i serien och utökade avståndet till fyra poäng till närmaste lag bakom i serien som förlorade. Fyra omgångar återstår, alla dessa matcher har Kumla hemma. Närmast att möta är Hagfors på lördag klockan 16. 

Hagfors är femma i tabellen sex poäng bakom Kumla.

Annons

kumla