05 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla satsar på presentkort och julpynt

Anneli Nilsson, Katarina Hansson och Daniel Jansson-Hammargren. Foto: Anders BjörkAnneli Nilsson, Katarina Hansson och Daniel Jansson-Hammargren. Foto: Anders Björk

Ett presentkort på 300 kr till de lite fler än 2 000 anställda inom Kumla kommun ska delas ut. Ett presentkort som kan användas i butiker i Kumla. Dessutom satsar man extra på en upplyst och pyntad centrumbild inför julen.

Kommunen bjöd ihop med Kumla Promotion in till en pressträff klockan 9:30 utanför Stadshuset. Kommunstyrelsens ordförande Katarina Hansson (s) tog först till orda.

“Alla måste hjälpas åt”

- Det är tuffa tider just nu, speciellt för företagarna i vår kommun. Många lider av konsekvenser som råden och rekommendationerna för med sig. Vi är nog överens om att vi alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen i vårt samhälle, men vi måste också bidra till att vi har restauranger och butiker kvar i vår kommun den dagen då pandemin äntligen är över.

Framför granen på torget, som kom på plats igår. Den ska pyntas rejält i år. Och hela centrumkärnan ska lysas upp. Framför granen på torget, som kom på plats igår. Den ska pyntas rejält i år. Och hela centrumkärnan ska lysas upp.

Därför väljer kommunen att dela ut ett presentkort på 300 kr till sina drygt 2 150 anställda. Även i somras gav man ett presentkort på samma summa. Något som ska ha blivit väldigt uppskattat så nu blir det en repris.

- Vi vill inte ändra på ett koncept som vi uppfattade togs emot väldigt positivt i somras. Men vi är väl medvetna om de råd och rekommendationer som gäller just nu. Därför uppmanar vi till försiktighet vid besöken i våra butiker och hos våra restauranger, fastslår kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Presentkortet måste inte användas innan julen utan räcker till sista april 2021.

“Stötta det lokala näringslivet”

Kumla Promotion tillhör inte Kumla kommun. Men de har ett nära samarbete i många frågor och Kumla Promotion var inblandade i att sy ihop detta.

- Den pågående pandemin prövar oss alla, men vi ska klara ut detta. Vi gör det tillsammans, som en stad där alla gör sitt. Det är bara fantasin som sätter gränser och vi hoppas att företagens erbjudanden ska locka Kumlaborna till att vilja stötta det lokala näringslivet utifrån de råd och rekommendationer som gäller, säger Anneli Nilsson.

Presentkortet ska kunna användas i stort sett överallt i Kumla. Inte bara hos de företag som är anslutna som medlemmar hos Kumla Promotion.

- Vi kommer gå ut till handeln att de ska vara aktiva med att de tar emot presentkortet. Genom affischering och sociala medier exempelvis. Vi ska inte ställa in utan vi ska ställa om. Vi kan inte bara lägga ner allting, påtalar Annelie Nilsson.

“En julgran ingen sett på länge”

Det är budgeterat att 100 000 kr ska gå till utveckling av centrum under året.

Det har dock inte varit det enklaste för Kumla kommun att nyttja de pengarna på ett attraktivt sätt under året som varit med covid-19. Så denna peng lägger man nu inför julen för att få det riktigt fint på torget och i centrum.

Men det är inte bara kommunpengar som bidrar ska sägas utan även fastighetsägarna ByggTema AB, John Ekströms Bygg AB, Karaktären Fastighetsförvaltning AB, Kumla Bostäder AB, Melins Fastighetsförvaltning AB, Sjöborgs Fastighetsförvaltning AB samt ICA Maxi och Kumla Promotion är med på tåget.

- Det känns otroligt roligt att vi kan kroka arm och göra det här tillsammans i dessa tider, säger Jansson-Hammargren.

- Det kommer att bli en julgran på torget som ingen har sett på länge. Och ett väldigt trevligt och upplyst centrum överlag, lovar Annelie Nilsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-19 10:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.