01 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Läget under kontroll men kan bli tufft"

- Coronaepidemin påverkar oss jättemycket. Just nu är läget under kontroll men det kommer vara tufft, säger Daniel Jansson-Hammargren, kommundirektör i Kumla.

Kumla kommun avvaktar med att gå in i ett så kallat stabsläge med förhöjd beredskap men har under måndagen haft avstämning med berörda chefer.

- Vi har gjort det vi ska, säger kommundirektören men påpekar att läget snabbt kan förändras och att man får anpassa sig beroende på spridningen av viruset, hur många som drabbas, något man inte vet idag-

Örebro län har hittills inte haft någon smittspridning. Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som dock snabbt kan ändras.ör

Kumlas kommundirektör, bördig från Lerbäck, Daniel Jansson-Hammargren, planerar för Coronasmittan. Pressfoto
Måste prioritera

Rekommendationen till enskilda att stanna hemma vid hosta, feber och andra symtom kan dock påverka kommunens arbete på avgörande sätt, fruktar Daniel Jansson-Hammargren:

- Det är en jättestor utmaning när många inte kan gå till jobbet. Då måste vi vara på tårna och se till hela kommunens behov. I en kris måste vi prioritera vilka verksamheter som ska vara öpnna eller stängda.

Kommunledningen har haft en dialog med facken för eventuella omplaceringar av anställda till de verksamheter som bedöms som viktigast.

"Jobbar systematiskt"

- Vi måste fördela resurserna för dem vi i första hand är till för, det som måste fungera.

Vård, skola och omsorg.av olika slag kommer högst på de priolistor som kommunen tagit fram. Men även till exempel löneförvaltning är något som måste fungera i ett krisläge.

- Vi jobbar systematiskt och har en plan men vi vet som sagt inte hur utvecklingen blir, säger Daniel Jansson-Hammargren. Sprider sig smittan i Kumla kommer det vara tufft.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-16 17:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.