Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla innebandydamer vände underläge

Målvakten Ebba Andersson fick kämpa hårt. Foto: Niclas NoordMålvakten Ebba Andersson fick kämpa hårt. Foto: Niclas Noord

– Match mot Katrineholm blev precis så tuff som vi trodde sammanfattar Patrik Davidsson lördagens match mot FBC Katrineholm. Kumlas innebandydamer mötte ett Katrineholm som inte vunnit en match hittills i Allsvenskan, medan Kumla vunnit en match för att senast förlora mot Fröjered. Matchen mot Katrineholm slutade med 4-r till Kumla.

– Vi var väldigt revanschsugna från föra helgen och det syntes i första perioden. Vi för spelet och skapar massor av chanser, kommenterar tränaren Patrik Davidsson matchen.

Davidsson fortsätter:

– Den andra perioden är våran sämsta i år. Katrineholm växlar upp och skapar massor och vinner alla närkamper medans vi inte har momentum alls i spelet.

Inför den sista perioden ligger kumla under med 2-1 Laget får inte spelet att stämma särskilt bra i tredje perioden heller. Men lagmoral och att vara fysiskt bättre tränade gör att Kumla lyckas vända matchen, och när det är tre min kvar och ställningen är 3-3 så får Kumla en straff som Frida Nordh sätter säkert.

– De sista 2.27 blir jobbiga men vi lyckas hålla tätt och får 3 poäng trots att det inte är en bra match från våra sida men lagmoral och lite jävlar anamma gör att vi lyckas vinna, avslutar Davidsson.

Kumlas mål gjordes av Filippa Boström, Frida Danielsson och två av Frida Nordh. Tränaren ger också målvakten Ebba Andersson en extra eloge

Nästa match är borta mot Nykvarn IBF på söndag den 1 november. Ett Nykvarn som Kumla mött tidigare i kval till Allsvenskan och förlorat två gånger tidigare, kanske Kumla nu kan vinna på tredje försöket.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-25 18:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.