03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tuff period ekonomiskt för Kumlas damer

- Det har varit en tuff ekonomisk period för oss, säger Åsa Andersson, ekonomiansvarig i Kumla IBK som ändå gläds åt att snart få ta emot fler åskådare på matcher. Redan idag spelar laget hemma mot Katrineholm.

Lördag kl 16:00 är det åter dags för damerna i Kumla IBK att spela Allsvensk innebandy, denna gång mot FBC Katrineholm som likt Kumla är nya i Allsvenskan.

Katrineholm som kommer till Kumlahallen poänglöst efter fyra omgångar och möter ett Kumla som samlat ihop fyra poäng på lika många matcher. Kumla som senast gjorde en underkänd match, enligt tränare Patrik Davidsson, kommer med nytt självförtroende efter en träningsvecka som var fokuserad på detaljer i spelet.

“Minst 150 till i publiken”

Truppen mot Katrineholm är i stort sett intakt från senare matchen, Mimmi Karlsson utgår pga en skada, men Maja Elf kommer tillbaka efter sjukdom. Dessutom kommer även Tilde Andersen med i truppen igen. “Så vi ställer upp med tre fulla femmor och en extrakedja” säger PD om statusen på truppen.

Foto: Fanny Nordh Foto: Fanny Nordh

Matchen mot Katrineholm kommer spelas inför 50 personer och de biljetterna gick åt snabbt när de släpptes under veckan, men till nästa hemmamatch, den 7 november, mot serieledarna Skoghalls IBK kommer möjligheten att släppa in en större publik vara möjlig efter regeringens beslut i veckan.

- Vi ser möjligheten att släppa in minst 150 personer kanske fler. Men vi måste sätta oss in i reglerna och räkna antal meter läktare i Kumlahallen för att kunna ge ett exakt svar, säger damernas ekonomiansvariga Åsa Andersson.

Inte lätt med sponsorer

- Det har vart en tuff ekonomisk period för oss. Nykomlingar i Allsvenskan har skapat ett jättetryck på att se innebandy och vi har inte kunnat visa det för alla kumlingar med omnejd som vill komma. Våra sponsorer har det osäkert och det är i vanliga fall svårt att locka Kumlaföretagen att sponsra damidrott och innebandy, en pandemi gör det inte lättare så vi hoppas det finns några företag som är villiga att komma in nu och hjälpa till när vi kan öka publiken på arenan, fastslår Åsa Andersson.

Som ett sätt att tillgodose matcherna har Kumla IBK införskaffat utrustning och kan sända matcherna via streamingtjänst som innebandyförbundets tillhandahåller, där kommer en liten intäkt föreningen tillgodo, men det är inte på långa vägar samma sak som att ha publik i arenan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-24 13:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.