Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Alva Stockhult klar
för Kumla IBK

Alva Stockhult har skrivit på kontrakt för Kumla IBK. Foto: Niclas NoordAlva Stockhult har skrivit på kontrakt för Kumla IBK. Foto: Niclas Noord

Kumla IBK stärker upp sin trupp med nyförvärvet Alva Stockhult. Alva kommer närmast från allsvenska topplaget Västra Mälardalen IB där hon spelat fyra säsonger.

Efter ett uppehåll på ett år är Alva Stockhult redo för innebandy igen och har nu skrivit på kontrakt för Kumla IBK. Alva kommer med mycket rutin och erfarenhet att stärka upp Kumla IBK:s trupp.

– Det ska bli spännande och kul att komma till Kumla, säger Alva. Det är ett välspelande lag med bra fart och fysiskt spel. Dessutom verkar det vara ett otroligt härligt gäng!

Alva Stockhult ger tummen upp för Kumla IBK. Foto: Niclas Noord Alva Stockhult ger tummen upp för Kumla IBK. Foto: Niclas Noord
Bidrar med erfarenhet

– Jag hoppas kunna bidra med min spelförståelse, en trygghet med boll och eventuellt några målgivande passningar då jag kanske är mer känd som framspelare än målskytt, säger Alva med ett skratt.

Kumlas tränare, Patrik “PD” Davidsson är nöjd med nyförvärvet.

– Vi har pratat länge och nu kommit överens. Alva kommer passa in bra i vår grupp med hennes personlighet och engagemang, både på och utanför planen. Alva kommer även få en spännande, ny position som vi ser fram emot att kunna nyttja i speluppbyggnaden, säger PD.

“Bra spelsinne”

Sportchef Andreas Nordh fyller i:

– Alva är en spelare med mycket rutin som har ett väldigt bra spelsinne. Vi är väldigt glada att få en tjej som Alva till vårt lag. Vi håller nu på och bygga en stark spelartrupp och ledarstab som för några veckor sedan även stärktes upp med Christian Kjellman.

– Vi välkomnar Alva till Kumla IBK och önskar henne lycka till!

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-04 15:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.