Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
Ett damlag i fotboll poserar på bild.

Dessa tjejer fanns med i det Kumla IBK som gjorde nio mål på Lillån IBK U. Foto: Nicklas Noord.

Kumla vann enkelt mot Lillån U

Publicerad: 3 December 2023 13:48

Det blev en klar seger för Kumlas damer i Division 1 mot Lillån IBK U under lördagen. Segersiffrorna skrevs till 9-3 (3-0, 2-0, 4-3) och Kumla är trea i serien.

Lillåns A-lag spelar i Allsvenskan. Detta är deras ungdomslag och Kumla skulle visa sig vara både ett och två nummer för stora för Lillån U som ändå förstärkt med några spelare från det allsvenska laget. 

Coachade mot dottern

Kumla ledde med 7-0 innan Lillån i powerplay fick in första bollen bakom Ida Haag. Ida fick mycket beröm av Kumlas tränare Anders Nordh efter matchen. Tuva-Lie Nordh lyckades få in Lillåns tredje mål, Tuva-Lie är dotter till Kumlas tränare. 

- Det kändes lite speciellt för mig, det var första gången jag mötte min dotter i en tävlingsmatch, men när matchen är igång så är det full fokus och man tänker inte på det, sade Andreas Nordh efteråt.

-En som var riktigt bra idag var Ella Stockhult som gjorde hattrick i matchen och hela den tredje linan visade bra styrka, fortsatte han.

I och med segern ligger Kumla kvar på tredje plats i serien. Det var sjätte segern på de senaste sju matcherna. Nästa match är borta mot Surahammar 9 december. 

Annons

kumla