Gå till innehåll
Kumla / Hockey
En grupp hockeyspelare i aktion på isen.

Viktor Greveback gjorde mål för femte kvalmatchen i rad. Men det räckte inte till seger denna gång och Kumla är ute. Foto: Erik Widlund.

Kumla Hockey föll på övertid, säsongen över

Publicerad: 2 March 2024 20:24

Kumla Hockey föll med 3-4 efter övertid hemma mot Malungs IF under lördagen. Malung gick därmed vidare med 2-0 i matcher och säsongen för Kumla Hockey är över.

Precis som i den första kvalrundan mot Grums så förlorade Kumla bortamatchen. Då lyckades man vända efter två raka hemmasegrar, men mot Malung gick det inte. 

Sen kvittering av Kumla

Kumla kunde inte önskat sig en bättre start dock. Efter bara 24 sekunder gjorde Noah Julin 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut. 

I andra perioden vände Malung med två mål och när man sedan utökade till 1-3 i den tredje perioden såg det riktigt mörkt ut för Kumla. 

Kumla lyckades dock gå ikapp. Först reducering med åtta minuter kvar av Samuel Näslund och 18:36 in i sista perioden kom även kvitteringen genom skyttekungen Viktor Greveback. 

Matchen gick till övertid. 

Flera jättelägen att avgöra

Kumla hade där pucken merparten av tiden och hade några jättelägen att avgöra. Men istället var det Malung som kontrade och satte segermålet efter 04:39. 

Vid seger för Kumla hade det blivit en tredje och avgörande hemma på söndag. 

Nu är istället säsongen över. Trots uttåget så kan sägas att Kumla tagit stora kliv sen förra säsongen, en säsong då man förvisso var väldigt bleka. 

Kan Kumla behålla grunden av detta lag och krydda med några fina nyförvärv till nästa säsong ska man kunna gå ännu länge i jakten på en plats tillbaka till Hockeyettan.

Kul även att publiken börjat hitta tillbaka alltmer till ishallen.

Annons

kumla