14 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla Bostäder varnar för lurendrejare

Personer som hävdar att de är från Kumla Bostäder och måste komma in i bostaden för att byta brandvarnare härjar i staden. De är dock lurendrejare och nu går Kumla Bostäder ut med en varning.

​Det är Stefan Eriksson från Kumla Bostäder som självmant ringer upp oss under tisdagen för att berätta och få möjligheten att varna andra att inte bli lurade.

- De kontaktar våra hyresgäster och säger att de är från Kumla Bostäder och behöver komma in för att byta brandvarnare. Men de har inget med oss att göra, säger Stefan.

Snodde kontokort och koden

Han vet om alla fall två fall som ska ha inträffat i dagarna. Vid ena incidenten ringde de på porttelefonen, men hyresgästen anade oråd och släppte inte in dem. Den andra incidenten inträffade igår kväll och slutade sämre för hyresgästen.

- Först ringde de då upp på telefon och sa att de behövde komma förbi. Därefter dök det upp två personer hos hyresgästen som släppte in dem. Väl inne snodde de med sig bankomatkort och även kod och tog sen ut pengar.

Det finns flera sätt att avslöja bedragarna, fastslår Stefan.

- Först och främst utför vi inga arbeten på kvällstid. Dessutom skickar vi ut information om arbete i god tid innan om det är nåt. Alla som jobbar hos oss ska också ha kläder med vår logga på och det går också att fråga efter legitimation om man är osäker.

Det är inte första gången som bedragare utger sig för att representera Kumla Bostäder. Så var även fallet hösten 2019. Om det är samma personer nu som då är oklart.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-07 12:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.