Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Revydags i Kumla, "Vi spelar för livet"

Gänget som ska underhålla i Kraxkompaniets nya revy med premiär 20 november. Foto: Anders BjörkGänget som ska underhålla i Kraxkompaniets nya revy med premiär 20 november. Foto: Anders Björk

Nästa helg har revygruppen Kraxkompaniet premiär för sin nya pjäs "Vi spelar för livet". Suget att få möta publik igen är stort. - Det känns jättehärligt vara igång igen, säger Susanne Karlsson.

Det är helgen innan premiär. Kraxkompaniet finns på plats och repar långa dagar både lördag och söndag för att få allt att sitta inför “Vi spelar för livet”. 

En familj är röda tråden

Det är så namnet på deras nya revy lyder. 

- Den handlar om hur man kommer tillbaka till livet efter massa tråkiga saker, som pandemier och sånt. Den handlar om en familj och deras vänner och grannar som huserar på “Lyckliga gatan”, säger Susanne Karlsson.

Susanne Karlsson är en veteran hos Kraxkompaniet och ligger bakom deras nya revy. Susanne Karlsson är en veteran hos Kraxkompaniet och ligger bakom deras nya revy.

Efter lång frånvaro är det ett suget gäng som är samlade. 

- Det känns jättehärligt att kunna dra igång igen och få möta publik. Vi har ju fått ställa in två revyer i rad, så nu vill vi inte ha något mer inställt.

Totalt är de tolv personer som finns med på scenen i olika roller till den stundande pjäsen. Därtill såklart folk som hjälper till med saker vid sidan av som tekniken, i baren och i köket. Mat ingår som vanligt vid ett besök. 

“Hyran var inte rimlig”

Kraxkompaniet har huserat vid Sturepalatset sedan 2010. Mycket tyder dock på att denna revy blir den sista. Som vi skrivit om tidigare är Sturepalatset till salu då Studiefrämjandet, som äger byggnaden, vill sälja. 

- Jag vet inte hur intresset för att köpa byggnaden är. Jag har blivit uppringd av en person alla fall som hade ett intresse i frågan, men den hyran vi pratade om då var inte rimlig för vår del. En lösning kan vara att Studiefrämjandet hyr in sig och vi hyr av dem i så fall. Men vi är medvetna om att vi kan få flytta nån annanstans. 

Folkets Hus i Kumla är platsen där Kraxkompaniet en gång i tiden startade. Så att återvända dit är ett alternativ. Avståndsmässigt skiljer bara ett par hundra meter.

- Vi har hämtat oss lite från när beskedet kom att Studiefrämjandet skulle sälja. Vi har förståelse för om de behöver se över sin ekonomi och sälja här. Men vi har ju verkligen byggt upp vår plats här med så mycket saker vi är vana att ha, som maten och baren, så det skulle kännas tråkigt om den delen tog slut.  Å andra sidan kan det vara bra med förändringar också ibland, avslutar Susanne Karlsson.

FAKTA: “Vi spelar för livet” ges i sex olika föreställningar mellan 20 november och 11 december. Max 60 åskådare per föreställning tas emot.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-13 16:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.