Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ängeln i Sjöparken hel igen efter sabotage

Malak betyder fred på arabiska. Skulpturen visar en flicka som drömmer om fred, frihet och att kunna flyga. Foto: Anders BjörkMalak betyder fred på arabiska. Skulpturen visar en flicka som drömmer om fred, frihet och att kunna flyga. Foto: Anders Björk

Konstverket Malak i Sjöparken saboterades i slutet av juli då okänd gärningsperson sparkade bort ena vingen. Men nu är ängeln hel igen och hoppas att få lugn och ro framöver.

Det var ett promenerande par i Sjöparken som i slutet av juli upptäcktes att konstverket vandaliserats. Som tur är hittade de den bortsparkade vingen i närheten och lämnade dagen efter in den till kommunen.

Inga stora pengar att laga

Och sedan en vecka är nu Malak lagad och hel igen.

- Vingen sattes dit av en svetsare. Jag har inte summan i huvudet vad det kostade, men det var inga stora pengar, berättar Gertrud Åstrand, Kulturchef i Kumla kommun.

Konstverket köptes in av Kumla Fastigheter sommaren 2017.

Skulpturen visar en sårbar, oskyddad flicka med böjt huvud. En flicka som drömmer om utbildning, människors lika värde, styrka och ett liv i fred och frihet. Att fly och att kunna flyga.

- Såklart känns det väldigt skönt att vi kunnat laga konstverket. Det var väldigt onödigt att ha sönder det. Nu hoppas vi att det får lugn och ro i lång tid framöver, avslutar Gertrud Åstrand.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-08-29 12:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.