Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kerstin en veteran hos Konstslingan

Kerstin Nilsson-Eskilsson med några av sina konstverk. Foto: Anders BjörkKerstin Nilsson-Eskilsson med några av sina konstverk. Foto: Anders Björk

Under helgen har Konstslingan anordnats. En av utställarna var Kerstin Nilsson-Eskilsson som kombinerar plåt och glas i sitt skapande. - Det blir väldigt effektfullt, säger Kerstin.

Kerstin har medverkat i Konstslingan i över tio år, hon gillar verkligen idén. 

- Det är så berikande att människor under en helg får möjlighet att åka runt på olika ställen och titta. - För mig personligen betyder det också mycket att jag får möjlighet att visa upp min konst och kunna prata om den. Det är jag oerhört tacksam för faktiskt. 

Skapar mycket kontakter

Har du haft mycket besök?

- Ja, väldigt mycket. Det är lite synd på ett sätt att så många kommer på en och samma gång, jag vill hinna med och prata med alla och berätta vad jag gör, så man skulle vilja dra ut lite mer på det. 

Säljer du något under Konstslingan?

- Ja absolut. Men det är även roligt när nytt folk får upp ögonen för en och säger att de kommer höra av sig. Så även om inte alla köper något under Konstslingan skapar det mycket bra kontakter. 

Kombinerar plåt och glas

Vad är det då Kerstin gör? 

- Jag tycker mycket om att jobba med koppar och plåt som jag skär till med plasmaskärare. Och sen jobbar jag även med glas, jag har en glasugn som används i processen och skär ut det glas jag vill ha. Det är väldigt spännande kontraster som uppstår när man kombinerar koppar och plåt med glas.

Att skapa verk av koppar, plåt och glas har Kerstin sysslat med i ungefär sju år. Nyligen har Kerstin även börjat involvera sten, lokal sådan från Perssonsten i Hällabrottet, till sina verk. 

Uppmuntrades i unga år

Hennes konstverk lyses även upp av lampor som sitter invändigt. 

- Det blir väldigt effektfullt!

Kerstin har sysslat med konst i väldigt många år. Redan som ung flicka i mellanstadiet märkte hon hur mycket hon gillade att måla. 

- Min mamma uppmuntrade mig hela tiden. Det betydde mycket. Och den här uppmuntran tycker jag alla föräldrar ska tänka på att ge om deras barn visar ett kreativt intresse, avslutar Kerstin Nilsson-Eskilsson

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-03 17:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.