Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Musik mellan balkongerna i Kumla

Malin Liljeqvist, Jenny Nilsson och Malin Nilsson heter tjejerna i FineGoods. Foto: Anders BjörkMalin Liljeqvist, Jenny Nilsson och Malin Nilsson heter tjejerna i FineGoods. Foto: Anders Björk

Under måndagen underhöll bandet FineGoods hyresgäster, och övriga, i Kumla med musik mellan balkongerna. Tre konserter på vardera en halvtimme avklarades och på torsdag kväll är det dags igen.

​De tre musikanterna, Malin Liljeqvist bor i Kumla och de andra två i Örebro, kontaktade Kumla Bostäder med sin ide om att spela på olika innergårdar i Kumla. Och deras förslag fick gehör av Kumla Bostäder.

Börjar bli en liten vana

En halvtimmes konsert bjöds på varje plats. Merparten av de lyssnande på Kvarngatan såg ut att njuta av initiativet. De hängde över balkongräcken, satt på en gräsplätt, eller hade slagit sig ner med stol framför trappuppgången.

- Vi har gjort tre såna här konserter i Örebro tidigare och ska göra ytterligare tio i Örebro och sen kommer vi som sagt åter till Kumla på torsdag med, berättade Malin Liljeqvist.

Mikko Riikonen och Birgitta Mortensen tyckte det var trevligt att lyssna Mikko Riikonen och Birgitta Mortensen tyckte det var trevligt att lyssna

Det var covers som bjöd på olika artister. Peter LeMarc, Sonja Aldén och Michael Jackson till exempel. 

På torsdag spelar bandet dessa tider. 17:30 Marielundsgatan/Götgatan/Vattugatan, 18:30 Prästgårdsskogen (bakom Von Rosensteins väg 7–9) och 19:30 Willéngatan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-08 19:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.