Gå till innehåll
Kumla / Sport

Jonatan och Gustav Grahn var på plats vid torget för Indianerna. Foto: Anders Björk

Kommunen delade ut gratis speedwaybiljetter

Publicerad: 15 May 2023 12:54

Med start klockan 12 står Kumla kommun på torget för att dela ut gratis biljetter till morgondagens match i Sannahed mot Smederna. Utdelningen är ett led i kommunens sponsring av Indianerna.

Totalt hade Kumla kommun 300 biljetter att dela ut och det fanns en kö som ringlade vid starten klockan 12 för att komma över ett par biljetter. Snart tunnades dock kön ut och istället var det enstaka flanörer som kom förbi med visst mellanrum. Som längst är det sagt att kommunen ska stå till klockan 16, hur långt biljetterna räcker är oklart. 

Blir nog inte bilmekaniker

Indianerna representerades på platsen av förarna Gustav och Jonatan Grahn. En speedwaycykel var även på plats och Jonatan tog sig repa över torget så att radion kunde få med lite speedwayljud till sin sändning. 

Gustav Grahn tar studenten från Alléskolan i början av juni. 

–Jo, det går bra. Jag är godkänd i alla ämnen. Jag går fordonmekanisk linje och kan börja jobba som bilmekaniker efteråt om jag vill, men det känns inte som det lutar åt det nu.

Ni vann senast med 51-39 borta mot Dackarna, vad säger du?

– Det var ju bra såklart! Jag tycker ändå att jag vann det heat som jag skulle vinna (reservheatet) och vi får plocka med oss det positiva från matchen. Det är bara tufft motstånd i Elitserien i varenda heat, så det är inte lätt. 

“Barnens dag” arrangeras vid match

På reserven kamperar Gustav ihop med tre år äldre brorsan Jonatan. Han får frågan om hur känslan är inför tisdagens hemmamatch mot Smederna. 

– Det blir en jätterolig match. Smederna är ett riktigt bra lag. De har haft lite oflyt med skador här i början av säsongen och förlorat två matcher, så de kommer garanterat att vara taggade mot oss. Jag ser fram emot att vi kan ta ytterligare en seger mot ett bra speedwaylag, som också är svenska mästare.

Vad säger du om laget Indianerna har i år?

– Det ser väldigt intressant ut. Vi har fått in väldigt duktiga förare och det har gjort oss gott att få in några nya killar. De är väldigt tillmötesgående och vi har roligt ihop och det är nog viktigare än man tror, säger Jonatan Grahn.

Indianerna arrangerar “Barnens dag” i Sannahed vid matchen mot Smederna. Det innebär bland annat autografskrivning, hoppborg, ansiktsmålning, ponnyridning. Arenan öppnar klockan 17. 

INDIANERNA: 1) Szymon Wozniak 2) Krzysztof Buczkowski 3) Max Fricke 4) Rohan Tungate 5) Jason Doyle 6) Jonatan Grahn 7) Gustav Grahn

SMEDERNA: 1) Robert Lambert 2) Jaimon Lidsey 3) Kacper Woryna 4) Michael Jepsen Jensen 5) Maksym Drabik 6) Philip Hellström-Bängs 7) Joel Andersson

Annons

kumla