Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Lärarna fixade till "Årets Kumlamössa"

Så här ser den ut, finns endast i ett ex så onekligen unik. Så här ser den ut, finns endast i ett ex så onekligen unik.

Till vardags är Niklas Thörner och Susanne Olsson kollegor på Hagaskolan i Kumla. När de slog sina påsar ihop vann deras skapelse i söndags tävlingen "Årets Kumlamössa".

Det var Kumla kommun som höll i tävlingen för att vid julmarknaden under söndagen kora en vinnare. 13 förslag kom in, många av dem riktigt fina. Men en vinnare var ju tvungen att koras. 

Det blev Niklas Thörner och Susanne Olssons skapelse. 

Är lärare i bild och syslöjd

- Vi gjorde en skyline/siluett av Kumla i solnedgång där kända byggnader så som de båda vattentornen, Högkvarteret och Kumla kyrka syns. Dessutom fick vi med några träd och Kumlasjön, med dess karakteristiska bro, säger Niklas Törner.

Niklas Törner uppe på scenen med vinnarmössan, som han skapade med kollegan Susanne Olsson. Niklas Törner uppe på scenen med vinnarmössan, som han skapade med kollegan Susanne Olsson.

Hur kom det sig att ni gjorde mössan tillsammans?

- “Suz” är syslöjdslärare på skolan där jag jobbar (Hagaskolan). Jag hörde på radion att tävlingen skulle äga rum och bad henne om hjälp med själva designen. Själv jobbar jag som bildlärare, “Suz” och jag har varit kollegor ganska länge och hon vet att jag brukar ha kreativa idéer. Så jag designade och “Suz” stickade mössan, fastslår Niklas Thörner.

Mössan finns bara i ett exemplar. Men tanken är att vem som helst ska få tillgång till mönstret på vinnarmössan och kunna sticka sin egen. Mössorna finns nu att beskåda på biblioteket i Kumla. 

“Blev ordentligt imponerad”

- Det var såklart jättekul att vinna. Jag hade svårt att förstå hur “Suz” skulle kunna få till en mössa av mina idéer och blev ordentligt imponerad när hon visade mig resultatet.

Som pris förutom äran fick de varsitt presentkort att använda i Kumlas butiker. 

Lilian Edström, kulturintendent hos kommunen, satt med i juryn. 

- Motiveringen var, “En välkomponerad mössa med kända motiv från Kumla”, avslutar Lilian Edström. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-29 12:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla