28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Oxfilétjuvar härjar på ICA Maxi i Kumla

Det här meddelandet mötte kunder som kom för att handla oxfilé hos ICA Maxi under fredagen. Foto; ICA Maxi.Det här meddelandet mötte kunder som kom för att handla oxfilé hos ICA Maxi under fredagen. Foto; ICA Maxi.

Under fredagen stals nio kilo oxfilé på ICA Maxi för över 2 000 kr. Upprepade köttstölder är ett problem för butiken. - Men vi har senaste tjuvarna på film, säger ICA-handlaren, Gustav Johansson.

- De senaste sju, åtta dagarna har det varit mer köttstölder än vanligt. Idag kom en man och kvinna, som hade ett barn med sig, och stal den sista oxfilén vi hade vid kl 14:40. De stal 8,8 kilo till ett värde av 2 455 kr, berättar Gustav.

Tror samma familj ligger bakom

Denna gång fångades dock tjuvarna på film varför man kunde säga den exakta tiden. Stölden är polisanmäld och så är även tidigare stölder i veckan av ryggbiff och entrecoté. "Vi har säkert haft köttstölder för 10 000 kr denna vecka", fastslår Gustav.

ICA Maxi räknar med att det snattas för nästan två miljoner kr årligen. Foto: Anders Björk

På så dyrbara varor sitter larm. Men dessa har inte stoppat tjuvarna som pillar bort larmen innan de passerar utgången. Gustav har dock misstanke att tro att det är samma familj som härjat varje gång den senaste tiden.

- Eftersom vi hittar larmen i butiken på samma ställe så verkar det som att de går dit för att organisera stölden och packa om. Men de kommer att åka dit om de fortsätter, säger Gustav självsäkert.

Nyligen upptäckte en butikskontrollant en köttjuv i butiken. När denne blev konfronterad slog hen sig fri och sprang iväg, men varorna blev då alla fall kvar på sin rätta plats.

Vill inte vika sig för tjuvar

ICA Maxi i Kumla har ett årligt svinn på 1.95 miljoner kr. Det är alltså varor som man inte kan förklara var de tagit vägen, utan som förmodats blivit stulna. Och Gustav tror att dyrbart kött som stjäls säljs vidare till restauranger och butiker.

Man vill dock inte vika ner sig för tjuvarna.

- Nä, oxfilé är väl något som folk förväntar sig att finna i en butik som vår och det ska de kunna göra. Det blir helt fel om man lägger sig platt i ett sånt här läge, då är det tjuvarna som vunnit, avslutar Gustav Johansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-19 13:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.