24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Folkmusikdrama
i stenbrott på lördag

Tre körer, 80 strupar, ska klinga i stenbrottet på lördag.Tre körer, 80 strupar, ska klinga i stenbrottet på lördag.

Nu är det snart dags! För första gången någonsin ges på lördag 15 juni en konsert i Gustav Mattssons stenbrott, Hällabrottet. Brottet har länge legat öde, liksom i väntan på att tas i bruk, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

På kvällen den 15 juni kommer 80 körsångare, musiker och en solist att framföra ett folkmusikdrama från Gotland. Det handlar om kärlek och glädje, men också om vad som händer med människor som drivs bort när det inte längre finns plats för dem. Berättelsen återfinns i den uråldriga Gutasagan, men är högst aktuell också i vår egen tid. 

Intresset för konserten är stort. De 300 biljetterna är slutsålda! Men förutsatt att vädret tillåter att konserten kan hållas utomhus, kommer vi på konsertdagen att sälja ytterligare 100 biljetter som köps direkt på plats.  Insläpp till konserten och fikaförsäljning i brottet startar kl. 16.30.

Hembygdsföreningen visar

På konsertdagen kommer Yxhultbygdens hembygdsförening ha öppet från kl. 16.00. Man visar då  stenarbetsmuseet, hembygdsgården och Yxhultkontoret med sitt sevärda stengolv. Föreningen säljer också fika.

Sångerna och texterna som framförs är hämtade ur körverken Volund och Utlottningen.
Musik: Jan Ekedahl, text: Eva Sjöstrand, arr: Mats Hallberg

Medverkande: 
Tre körer i Örebro län medverkar: Cum Vox från Kumla, Vioxå från Örebro och Ljusnarsbergs Hörkens kyrkokör från norra länsdelen. 
Dirigent: Ida Blomqvist
Solist/recitatör: Ann Redner
Musiker: Simon Nyberg, gitarr, Markus Räsänen, dragspel och Annika Björkegren, flöjt. 

Arrangör: Kumla kommun. Samarbetspartners: Yxhultbygdens hembygdsförening och de tre körerna. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-11 11:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.