28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

LSS-boende invigdes med ett klipp

Kl 12:30 klipptes bandet och imorgon torsdag flyttar de första gästerna in på boendet. Foto: Kumla kommunKl 12:30 klipptes bandet och imorgon torsdag flyttar de första gästerna in på boendet. Foto: Kumla kommun

Under onsdagen invigde Kumla kommun ett nytt LSS-boende för äldre medborgare med funktionsnedsättning på Skolvägen. Senast var det här hem för ensamkommande ungdomar

Lokalerna på Skolvägen 5 var tidigare ett psykiatriboende och sedan ett boende för ensamkommande ungdomar, men innan dess låg här ett äldreboende och det blir det nu alltså igen, för äldre med funktionsnedsättning.

Samlas på ett och samma boende

Sammanlagt kommer nio personer att bo här och elva personer vara anställda. Merparten av de anställda har rekryterats internt inom kommunen, men några "nya" utifrån är det också.

Berry Keller och Åsa Windahl (M) höll invigningstal. Foto: Kumla kommun.

- Boendet kommer att ha personal på plats dygnet runt. Inriktningen här blir ju LSS-boende för äldre personer med funktionsnedsättning, så då har vi rekryterat personal som har den kompetensen, säger Magdalena Karlsson, enhetschef.

Tidigare har de brukare som nu kommer att flytta in bott på andra ställen runtom i kommunen. Men nu blir de samlade på ett och samma boende, vilket beskrivs som en fördel.

- Boendet är bra anpassat för äldre eftersom det från början var ett äldreboende. Dessutom gillar vi närheten till Kvarngården och till centrum, fastslår Frank Hartwig, som är verksamhetschef inom LSS-omsorgen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-04 14:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.