Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kommunstyrelsens ordförande i Kumla avgår

Katarina Hansson (S) avgår. Foto: Henrik ÖstenssonKatarina Hansson (S) avgår. Foto: Henrik Östensson

På måndagen meddelade Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kumla, att hon avgår. Hon kommer att lämna sitt uppdrag senast i augusti i år.

​På sin Facebooksida skrev Hansson för ungefär en timme sedan att hon, under förra veckan, meddelade Kumla Arbetarekommun att hon har för avsikt att lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsena ordförande senast i augusti.

Har haft posten i åtta år

“Tiden går fort när man har roligt, men nu känner jag att det är dags för mig att anta nya utmaningar i mitt liv. Nu får medlemmarna i Socialdemokraterna tid att finna en ersättare och arbetarekommunen avgör mer exakt när detta sker.” skriver Katarina där

Katarina Hansson har varit kommunstyrelsens ordförande i Kumla sedan årsskiftet 2012/13. Innan hon tog över där var hon tidigare ordförande i barn- och utbildningsnämnden och i miljö- och byggnadsnämnden.

Hon efterträdde då Lennart Eriksson som i sin tur tog över efter Dan-Åke Moberg. Vem som kommer ta över denna topposition i Kumla nu återstår att se.

Hansson är 52 år gammal och bördig från Hälsingland.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-01 13:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.