Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Katarina avtackades för åren vid styret

Katarina Hansson trodde att storleken medium skulle passa henne perfekt. Foto: Anders BjörkKatarina Hansson trodde att storleken medium skulle passa henne perfekt. Foto: Anders Björk

Under torsdagen avtackades Katarina Hansson (s) för sin tid som kommunstyrelsens ordförande i Kumla. Sedan några månader har Andreas Brorsson tagit över. - Partiet har ett stort förtroende för honom, säger Katarina Hansson.

Ett hundratal personer kom förbi under torsdagen för att avtacka Katarina Hansson. Däribland landshövdingen Maria Larsson som var på plats vid undertecknads besök. 

Nästan 20 år som kommunalråd

Efter åtta år som kommunstyrelsens ordförande och 18 år som kommunalråd avgick ju Katarina Hansson i somras, och ersattes av Andreas Brorsson (S). 

- Den största gåvan med den här dagen har varit att få möjlighet att träffa så många olika personer. Det har varit härligt efter ett och ett halvt år i karantän närapå och bara sett människor via skärm att idag få träffa många på riktigt.  

Katarina Hansson tog emot besökare i Bielkemässen i Stadshuset Katarina Hansson tog emot besökare i Bielkemässen i Stadshuset

Besökarna var utspridda under dagen, mellan klockan 12-18, så att alla inte skulle komma på en och samma gång. Katarina uppgifter är nu fram till valet att vara ledamot i kommunfullmäktige. dessutom är hon ledamot hos Kumla Fastigheter AB och Mellansvenska Biogasbolaget AB. Vad hennes nya jobb blir är inte klart. 

- Jag kanske kan berätta om det snart, men just nu vet jag inte. Jag ska vara ledig och koppla av, fastslår hon. 

“Finns stort förtroende för honom”

I dagarna har även statsminister Stefan Löfven (S) tackats av efter sin sista partiledardebatt i riksdagen. Undertecknad fann det lite lustigt hur partiledarna i ena sekunden förklarade vilket dåligt jobb han gjort, för att i nästa tacka för hans tid och räcka över en present. 

Katarina Hansson sitter förvisso inte i riksdagen, men känner igen scenariot. 

- Det viktiga är att skilja på sak och person, det tycker jag är väldigt viktigt när man är politiker. Det är klart man kan munhuggas med olika uppfattningar, men man ska ändå kunna sitta vid fikabordet tillsammans efteråt. Och jag har fått mycket varma ord från oppositionen, vi tycker båda att vi haft ett gott samarbete. 

Vad säger du om Andreas Brorsson som efterträdare?

- Partiet har valt honom och det finns ett stort förtroende för honom så det kommer att bli toppenbra, avslutar Katarina Hansson. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-16 18:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.