Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Stor efterfrågan på hundar fick Karin att sadla om

Karin med valparna Medina och Mr Hulk på gården i Säbylund. Foto: Anders BjörkKarin med valparna Medina och Mr Hulk på gården i Säbylund. Foto: Anders Björk

Ända sen hon var liten har hundar haft en stor plats i Karin Blomstheds liv. Men först nu har intresset bytts till heltidsyrke. - Det finns en väldigt stor efterfrågan just nu, säger Karin Blomsthed.

Karin Blomsthed bor i ett hus som är bredvid med Säbylunds Herrgård.

Hit flyttade hon med sin familj som 13-åring och bodde till hon skaffade eget. Men när hennes mor och far flyttade från huset för nio år sedan flyttade Karin tillbaka.

Satsar allt på hundar

- Jo jag trivs jättebra här. Skönt att bo på landet, fastslår Karin vid köksbordet.

​Det är dock inte för att prata om boende vid bestämt träff utan Karins stora intresse för hundar som nu gjort att hon valt en riktningsförändring i livet. Förvisso har hon alltid haft mycket hundar i sitt liv på olika sätt, men nu har hon slutat jobbet som lastbilschaufför för att satsa helhjärtat på hundarna.

- Dels är jag uppfödare och sen kommer jag även ha kurser för valp- och vardagslydnad och privatträning för problemhundar eller liknande.

Hon startade sitt företag Hardstyles Hundtjänst för några veckor sedan. Och även om företaget är nytt så är det inte så att hon är oerfaren i rollen som kursledare, ty det har hon verkat som i många år hos Kumla Brukshundsklubb.

Blev tidigt såld på schäfrar

Men varför slutade du gamla jobbet och satsar helhjärtat på detta just nu?

- För att det är min hobby. Och för att jag vet att det är en stor efterfrågan, speciellt nu under covid-19 när det är extra mycket folk som köpt hundar. Visst finns det konkurrens inom det här, men det är många människor som har hund idag och det är många som vill göra saker ihop med sin hund.

De hundar som Karin har på uppfödning är enbart schäfrar och det är även denna ras som hon äger själv. Schäfern ligger henne extra varmt om hjärtat.

- Så har det varit ända sedan jag var liten. När jag började vara med vid Brukshundsklubben tyckte jag det var så häftigt att schäfrar är så lydiga. Då blev jag såld på dem. Jag har alltid haft schäfer sedan jag var 16 år. Förutom lydnaden så gillar jag arbetsviljan och att de alltid vill vara till lags. Schäfern har alla de bitar jag vill ha hos en hund, avslutar Karin Blomsthed.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-15 17:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.