Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ella Jacobsen från Kumla vann guld på Junior-VM

Ella Jacobsen på besök vid vår redaktion för en månad sedan. Foto: Henrik Östensson. Ella Jacobsen på besök vid vår redaktion för en månad sedan. Foto: Henrik Östensson.

KAMPSPORT: 18-åriga Kumlatjejen Ella Jacobsen tog under torsdagen guld på Junior-VM i Ju-jutsu. - Jag vann finalen på teknisk överlägsenhet, säger Ella om bedriften.

Junior-VM anordnades i Abu Dhabi, som är huvudstad i Förenade Arabemiraten. 

Ella deltog i klassen 63 kilo och var den yngsta i startfältet som bestod av 14 tävlande. Eftersom hon var seedad fick hon stå över första omgången. 

Fick revansch för förlust

- Jag vann första matchen på teknisk överlägsenhet (full ipon), den andra gick tiden ut och där vann jag på poäng och i den sista matchen vann jag också på teknisk överlägsenhet, säger Ella Jacobsen.

Ella med sin guldmedalj efter segern. Foto: Svenska Budo & Kampsportsförbundet Ella med sin guldmedalj efter segern. Foto: Svenska Budo & Kampsportsförbundet

Motståndaren i finalmatchen var Lisa Fuhrman från Österrike. En tjej som besegrade Ella för en månad sen och vann guldet på Junior-EM. Men nu fick alltså Ella revansch vid VM. 

- Vid förra matchen var första gången jag vätskebantade och visste inte hur jag skulle fylla på med energi mellan matcherna. Men det hade jag bättre koll på nu och såklart var min kämpaglöd stor eftersom jag förlorade förra gången.

Inte med i OS än 

Ella är upplärd hos Kumla Kamsportförening. Hon har dock bytt klubb nu.

- Numer tränar och tävlar jag för Nacka Dojo i Stockholm. Men Kumla Kampsportförening är ju anledningen till att jag började, fick ett intresse och har kunnat utvecklas.

Sport Ju-Jutsu är en ganska ny jujutsustil. Den skapades 1997.

- Tyvärr är inte Sport-Jujutsu en OS-gren än. 

- Men den är med i World Games, vilket är ett mål för framtiden. Ett annat mål är att vinna VM för seniorer, avslutar Ella Jacobsen.

Samma ämne:

Nu siktar Ella på VM (2021-10-01)
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-06 12:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.