Gå till innehåll
Kumla / Kultur

Julkonsert i Åbytorp på söndag

Publicerad: 4 December 2023 13:00

Söndagen den 10 december klockan 16 är det dags för julkonsert hos Betaniakyrkan i Åbytorp.  Såväl ett husband, en vuxen- och barnkör och flertalet solister medverkar vid konserten som har fri entré.

Arrangerande Betaniakyrkan utlovar detta:

"Det blir en varierad repertoar av sånger, melodier och låtar med budskap om julen. Konserten vill vara med och påverka oss att öppna upp våra hjärtan för vår värld. Den är i stort behov av det som är julens innersta budskap och det vi tror, hoppas och arbetar för – en bättre värld. Vi tror att det ska bli en härlig och svängig musikalisk konsertupplevelse som både är en lokal kulturhändelse, ett tillfälle att lyfta julbudskapet och en möjlighet att öppna våra hjärtan för de sociala behoven i vår omvärld.

En vuxenkör under ledning av Jonas Ottosson medverkar samt en liten barnkör. Som solister medverkar Amanda Leek, Ethel Wistrand, Katarina Axelzon, Jenny Samuelsson och instrumentala inslag av Josef Nyberg och Per Andersson.

Husbandet med Peter Eriksson som kapellmästare/piano består i övrigt av Oscar Svenningsson bas, Andreas Wistrand gitarr, Per Eriksson trummor samt Per Andersson trumpet/flygelhorn. David Axelsson blir kvällens konferencier.

Före konserten serveras glögg och pepparkakor från klockan 15.00. Efter konserten är Betanias café öppet. Det är fri entré till konserten, men vi kommer att göra en insamling till förmån för ett hjälpprojekt". 

Annons

kumla