Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla Jultidning finns att köpa från denna vecka

Anders Tisell med ett exemplar i sin hand. Han bor bredvid Säbylunds Herrgård. Foto: Anders BjörkAnders Tisell med ett exemplar i sin hand. Han bor bredvid Säbylunds Herrgård. Foto: Anders Björk

Förra årets upplaga av Kumla Jultidning blev väldigt populär. Från fredag finns årets tidning ute i butikerna. - Jag hoppas den blir minst lika populär i år, säger Anders Tisell.

Ifjol gav föreningen “Gata upp, gata ner” ut Kumla Julblad för första gången i sin regi. Det blev en succé och de 1 000 upptryckta exemplaren räckte inte. 

Man fick trycka ytterligare 400 för försäljning. 

“Funderade i många år”

- I år har vi tryckt 1 200 exemplar till att börja med. Vi tror och hoppas att det kommer gå minst lika bra som ifjol, det har alla fall varit en väldig efterfrågan, säger Anders Tisell.

Anders är den som håller i det mesta av arbetet med tidningen. Men han får en del hjälp med, bland annat med artiklar och att skaffa annonser. 

Det var ifjol som iden om tidningen föddes och när Anders tog upp saken med föreningens ordförande Lilian Edström nappade hon. 

- Jag hade tänkt tanken i många år att ge ut en sån här tidning. Och när jag fick klartecken om att Håkan Nesser ville vara med som skribent var det inte så mycket att fundera över, säger Anders Tisell.

Nesser skriver om ungdomsår i Kumla

Håkan Nesser har skrivit sju sidor i årets utgåva. 

Andra artiklar som kan nämnas är om de mytomspunna danskvällarna vid Via-Harrys loge, när tennisessen Jan-Erik Lundkvist och Manuel Santana gjorde upp i en match i Kumlahallen 1970 och mycket mer. 

Totalt är tidningen på 64 sidor. 

- Jag är nöjd faktiskt, det är jag. Det är väldigt bra kvalitet på tidningen och dess papper också, det gör mycket, avslutar Anders Tisell. 

FAKTA: Kumla Jultidning finns att köpa från och med fredag. Den kommer då att finnas hos bokhandeln, biblioteket, Skoindustrimuseet, hos Esso på Kvarngården, Kumla Spel & Tobak, Kumla Hotel, Landals Cafe, Åbytorps Handelsträdgård och Lill-Annas Café. Om det finns de som inte orkar ta sig ut för köp kan även föreningen köra ut den till deras hem. Priset för tidningen är 80 kr.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-09 17:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.