Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Josefins turnering skänker allt till Rosa Bandet

Över 30 tjejer var med och spelade padel och skänkte pengar till Rosa Bandet. Foto: Anders BjörkÖver 30 tjejer var med och spelade padel och skänkte pengar till Rosa Bandet. Foto: Anders Björk

Josefin Karlsson är mitt i sin cellgiftsbehandling för bröstcancer. Det hindrade henne inte från att ordna, och delta, i en turnering i padel där alla intäkter skänks till Rosa Bandet. Runt 30 000 kr skänks genom hennes initiativ.

Josefin Karlsson fick beskedet att hon drabbats av bröstcancer i våras. Just nu går hon på cellgiftsbehandling som förhoppningsvis snart är klar. 

Upp och ner för Josefin

- Det är tufft, men det är hanterbart, säger Josefin under fredag kväll. 

Josefin Karlsson laddad för match. Josefin Karlsson laddad för match.

Hur funkar det att spela padel?

- Det går jättebra vissa dagar när jag är pigg i kroppen, andra dagar går det inte lika bra och då får jag vila. 

När Josefin tog upp sin idé med Mikael Andersell, som driver Papa Padel, fick hon direkt klartecken. De 36 platserna i Josefins turnering gick åt rekordsnabbt och över 30 000 kr kommer att dras in och skänkas till Rosa Bandet och dess jobb mot bröstcancer. Dels bokade speltider, men även en del som lokala sponsorer skänkt. 

- Platserna försvann riktigt snabbt och det gjorde bara att jag fick ännu mer energi att genomföra det här, fastslår Josefin.

“De gör vi kan hålla igång vår verksamhet”

Tumören för cancer är nu bortopererad för Josefin. Hon kommer att bli frisk. Det som återstår är cellgiftsbehandling och strålning. 

Hennes första match i turneringen slutade 16-16. 

- Delad pott, det är bra, säger Josefin innan hon måste iväg för ny match. 

Josefin Karlsson och Mikael Andersell utanför hallen. Foto: Roberth Gyllberg Josefin Karlsson och Mikael Andersell utanför hallen. Foto: Roberth Gyllberg

- Det är  många av de här tjejerna som spelar här till vardags med, och det är ju dem som gör att vi kan hålla igång vår verksamhet, så när Josefin kom med förslaget var det en självklarhet för oss att skänka all banhyra, säger Mikael Andersell hos Papa Padel. 

Under hela månaden från nu anordnas en rosa månad hos Papa Padel där en viss procent av försäljning för delar av sortimentet skänks till Rosa Bandet. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-08 19:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.