Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Jonas bok prisad som "Årets bästa"

Jonas Classon efter att ha prisats på galan som anordnades i Stockholm. Foto: Avium Förlag.Jonas Classon efter att ha prisats på galan som anordnades i Stockholm. Foto: Avium Förlag.

Naturfotografen Jonas Classon från Kumla rönte stora framgångar med sin bok "Lappuggla - skogens dolda väsen" när Publishingpriset under onsdagen delades ut. Boken prisades i flera olika kategorier.

Jonas bok, som han skrivit tillsammans med Anna Froster, vann publishingpriset i både i kategorin “Årets Fackbok - reportage och berättelser och dessutom Grand Prix för ”Årets Print i alla kategorier".

- Det känns fortfarande lite overkligt. Jag var inte beredd på något pris. Särskilt inte efter att ha sett alla de andra nominerade som verkligen levererat otroligt fina böcker. Det känns som ett otroligt fint avslut på ett otroligt spännande projekt tillsammans med hela gänget på Avium Förlag. 

- Och kul att skogens doldis (lappugglan) får komma fram och glänsa i rampljuset,  påtalar Jonas Classon för Sydnärkenytt. 

“För en i alla stycken makalös skildring av skogens dolda väsen”, står att läsa om juryns beslut kring boken. Nyligen utsågs Jonas Classon till “Årets kumling”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-10 12:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla