Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Bygge blir till 95 procent av i Kumla"

I Norra Mos kommer Egenlokal.se med största sannolikhet snart börja bygga. Foto: Egenlokal.seI Norra Mos kommer Egenlokal.se med största sannolikhet snart börja bygga. Foto: Egenlokal.se

I slutet av maj lade Egenlokal.se ut anmälan för 20 mindre lokaler i en industrifastighet i Kumla. Man har redan fått in 16 köpare och allt tyder därmed på att man snart börjar bygga i företagsområdet Norra Mos.

Affärsidén hos Egenlokal.se är att bygga industrifastigheter där intressenterna köper sitt utrymme istället för att hyra det. I Kumla är en sådan fastighet på gång att slås upp i företagsområdet Norra Mos. Totalt 20 lokaler a 72 kvadrat är planen.

“Klart bättre köpa än hyra”

- De blir 6 x 12 meter i storlek och med en takhöjd på sex meter. Huvudgruppen som vi vänder oss till är småföretagare, säger Henrik Eriksson hos Egenlokal.se

Priset som anges vid en försäljning är 845 000 kr. Enligt Egenlokal.se är det en klart bättre affär att köpa än att hyra.

- Man äger sin egen lagfart, det som blir gemensamt ihop med övriga ägare är yttre skötsel, vatten och avlopp och försäkring. Därför kommer man att ingå i en samfällighet, fastslår Henrik Eriksson.

Kumla passade in i mallen

Kumla är en av de orter i Svealand där Egenlokal.se valt att satsa på sitt koncept. Andra orter är Mariestad, Mjölby, Skövde, Oxelösund, Vänersborg, Nyköping och Lindesberg. Enligt Henrik Eriksson passade Kumla bra in i målgruppen.

Henrik Eriksson. Foto: Egenlokal.se Henrik Eriksson. Foto: Egenlokal.se

- Det är en tillväxtort, det är nära till Örebro och finns mycket små företag här. Jag är själv uppväxt i Lindesberg så jag har bra koll på Kumla. Sen fick vi ett bra bemötande av kommunen och bra mark, så alla parametrar vi gick efter klickade i.

Bygget har dock inte börjat än. Men man är reserverade tomten och kommer med stor sannolikhet lämna in ansökan om bygglov snart.

- Vi har fått in 16 reservationer på 20 lokaler så med 95 procent säkerhet går vi vidare i Kumla. Planen är i så fall att börja bygga i höst och att det sedan ska stå klart i mars 2021, avslutar Henrik Eriksson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-07-06 14:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.