27 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna segrade klart i Motala

Laget samlade på banan efter vinsten på Zinkgruvan Mining Arena. Foto: PrivatLaget samlade på banan efter vinsten på Zinkgruvan Mining Arena. Foto: Privat

SPEEDWAY: Indianerna besegrade Piraterna borta med 50-40 under tisdagskvällen. Niels-Kristian Iversen blev precis som senast fullpoängare med sina 15 pinnar.

Det var en seg match som drog ut på tiden på grund av massor med tejpkörningar och förare som körde omkull. Känslan när förarna höll sig på banan var dock att Indianerna var strået vassare än sin antagonist åtta mil söderut.

Iversen i kanonform inför slutspel

Niels-Kristian Iversen har fått en flygande start på sin återkomst till Indianerna.

Dansken tog fullt senast i Vetlanda 13+2 och tog fullt även denna kväll med fem raka heatsegrar. Förvisso är inte motståndet vad det vanligen är i årets Elitserie, men Iversen visar ändå att han är i toppslag inför slutspelet som närmar sig.

Jonas Jeppesen körde i tejpen ett heat och blev då utesluten. Sina övriga fyra heat vann han och visar fortsatt kanonform och att han trivs på alla möjliga banor. Även Pontus Aspgren gjorde en mycket bra match med elva pinnar på fem heat.

Joel Andersson tog sex poäng, varav en heatseger i heat 5, där han slog Piraternas poängmässigt bäste för kvällen Thomas Jörgensen, var en fjäder i hatten. Jonatan Grahn och Ludvig Lindgren stannade på tre poäng vardera.

Grahn blev utesluten i två av sina heat och Lindgren i ett. Nu återstår en returmatch mot Piraterna hemma i Sannahed nästa vecka, sen är serien över och årets slutspel tar vid.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-08 22:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.