Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Isbana invigdes på torget vid julmarknad

Det var ett välbesökt torg när isbanan invigdes vid klockan 13. Foto: Erik WidlundDet var ett välbesökt torg när isbanan invigdes vid klockan 13. Foto: Erik Widlund

Under söndagen öppnades den nya isbanan på torget i Kumla i samband med att Kumla Promotion ordnade julmarknad. Närmare 100 par skridskor lånades ut till framförallt barn och ungdomar.

Isbanan finns på den del av torget där det annars är p-platser. Dessa (18 till antalet) finns tillgängliga igen när isbanan slår igen, vilket den planeras göra om ungefär tre månader. 

“Gör torget mer levande”

Vid isen finns även bänkar och en bod att hyra skridskor i. I veckorna är det Fritidsbanken som kommer att stå vid boden, men denna dag, och på helger framöver, kommer Kumla Hockey att ha hand om uthyrningen.

Fritidsbanken och Kumla Hockey har hand om utlåningen av skridskor vid isbanan. Foto: Erik Widlund. Fritidsbanken och Kumla Hockey har hand om utlåningen av skridskor vid isbanan. Foto: Erik Widlund.

- Ja, då kommer vi att vara här. Vi kommer då även förutom att låna ut skridskor ha lite försäljning av korv, kaffe och varm choklad på helgerna, förklarar Krister Ahlzén, som är ordförande i Kumla Hockey.

Vad tycker du om idén?

- Det är jättekul. Roligt att det händer något på torget som gör det mer levande. Och sen blir det kanske en liten rekryteringsyta för oss i Kumla Hockey också, konstaterar Krister Ahlzén. 

Över 80 par skridskor lånades ut under de fyra timmar isbanan var öppen.

Kyrkan firade 50 år

Det anordnades även julmarknad, arrangerad av Kumla Promotion. Dels på torget, men även i biblioteket. Ett gäng knallar fanns på plats och även några karuseller fanns att åka i. Därtill hade den stora julgranen på torget försetts med belysning. 

Julmarknaden på torget höll på till klockan 17. Foto: Anders Björk Julmarknaden på torget höll på till klockan 17. Foto: Anders Björk

Från torget vandra vissa direkt till Kumla kyrka i ett gemensamt tåg klockan 17.  Klockan 18 inleddes där jubileumshögmässa samtidigt som kyrkan firade 50 år.

Kyrkan var nästintill fullsatt vid mässan. Foto: Anders Björk Kyrkan var nästintill fullsatt vid mässan. Foto: Anders Björk

Biskop Johan Dahlman var en av många som fanns på plats. 

För det musikaliska stod Kumla kyrkokör, Gospelskören, vokalister, organister och en brasskvartett bestående av Per Andersson, Thomas Jonsergårdh, Torbjörn Roos och Everett Nelson. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-27 20:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla