03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Konstverk invigt på högen

Kultur och Fritidsnämndens vice ordförande, Lennarth Helgesson bredvid Mr Majestät av Lena Flodman. Foto: Elisabeth Jangenby

Det tog sin tid, ty konstverket Mr Majestät placerades vid Kvarntorpshögen redan ifjol. Men bättre sent än aldrig och i måndags hölls en invigning av Mr Majestät. 

Mr Majestät finns vid trappan på Kvarntorpshögen.

Den fick en omild behandling ifjol och kastades ner för högen flera gånger, men nu ska den stå säkrare framöver. 

- Ja det tror jag, den är förankrad i marken på ett annat sätt nu än tidigare. Mr Majestät är rolig och tankeväckande och det är där den ska stå, säger Gertrud Åstrand, kulturchef hos Kumla kommun. 

Precis som konstverket "Kumlakotten", som står vid stationen, är det konstnären Lena Flodman som skapat Mr Majestät. Kostnaden för konstverket var 225 000 kr, men kommunen ska inte ha lagt några av dessa pengar utan det är företag som sponsrat, vilka står att läsa på skylt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-21 16:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.