31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Extra år för misshandelsförsök

De tre internerna på Kumlaanstalten arbetade vid verkstaden. Det var den 20 april förra året. Plötsligt tar två av dem fram halvmeterlånga metallföremål och ger sig på den tredje.

Han jagas runt i verkstaden och försöker freda sig med bland annat en stol men träffas åtminstone av ett av slagen. Sedan ingriper personalen och bråket avslutas.

Nu har de två våldsamma internerna dömts för försök till grov misshandel. Av filmerna från övervakningskamerorna framgår hur det hela gick till. En av internerna nekar helt, den andra säger att det handlade om ett ”skojbråk”.

Dömd för mord

Tingsrätten ser allvarligt på händelsen och menar att om de två internerna lyckats hade de handlat om grov misshandel.

En av internerna är dömd till sex års fängelse för bland annat mord. För honom förlängs straffet med ett år. Den andre är dömd till fem års fängelse för bland annat rån och olaga frihetsberövande. Även för honom förlängs strafftiden med ett år.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-26 16:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.