25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Internationella kulturfesten åter

Kumla bibliotek laddar för internationell kulturfest 11 november. Pressfoto: Kumla kommunKumla bibliotek laddar för internationell kulturfest 11 november. Pressfoto: Kumla kommun

Söndag 11 november, från kl. 12, slås det till med en internationell kulturfest på Kumla bibliotek. Det är tredje året i rad som kulturfesten arrangeras och alla hälsas välkomna.

Den internationella kulturfesten är till för alla åldrar och syftet med den är att umgås över kulturgränserna på ett lättsamt men meningsfullt sätt.

Café med musik

Från klockan 12 blir det internationellt café med musikunderhållning varje halvtimma. Kl. 12:30 kan man göra vänskapsband med Ibbe.

Samma tid presenterar Awes Osman sin bok Svensk Fika - en personlig introduktion till den svenska arbetsmarknaden följt av Cyr Wheel med Hamed kl 13.

Kl. 14 spelar Teater Da Capo en föreställning för barn, ”Lilla Spöket Laban.” En timme senare kan man testa på marmorering av papper med Margareta.

Konsert avslutar dagen

Kulturfesten avslutas sedan med en konsert med svenska gruppen Yá mas som spelar grekisk musik. Som grädde på moset blir det även dansutlärning med Eva Neander.

Under dagen har man dessutom möjlighet att prata med representanter för Röda Korset i Kumla., Rädda barnen Sydnärke, nätverket tillsammans för Kumla, Mångkulturella föreningen och Kvinnojouren. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-06 12:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.