Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Vill se annan inriktning i Kumla

Budgeten för Kumla kommun år 2022 är nu beslutad efter många timmars debatt och diskussion i kommunfullmäktige i måndags. Eftersom Socialdemokraterna och Moderaterna styr Kumla tillsammans i majoritet var det också deras budget som röstades igenom. Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet (tillsammans Fyrklövern) hade ett annat förslag till budget med en annan inriktning för Kumla. För det är givetvis så, en budget innehåller en hel del siffror och pengar som ska fördelas men det handlar lika mycket, eller kanske mer, om vilken inriktning partierna vill att Kumla ska ta.  

Vi i Fyrklövern har en vision för Kumla. Vi vill att Kumla ska vara en kommun som växer med uppgiften. Där vi fokuserar på att få ekonomin att gå ihop och där kommunens kärnuppdrag skola, vård och omsorg prioriteras och också där varje enskild Kumlabos trygghet står i centrum.  

Att du är den som är bäst på att ta beslut om ditt eget liv är vi övertygade om. Det ska gälla även när du blir äldre. Därför är det viktigt för oss i Fyrklövern att det är du själv som ska få välja vilket boende du ska på bo, vilken omsorg du ska ha och hur den omsorgen ska se ut när du är i behov av den. Det är beslut som inte ska fattas av politiker i S, M eller V.

Inom skolans område vill vi tillskjuta pengar för att utreda hur vi bättre kan möta elever i behov av särskilt stöd och hur skolan i Kumla kan bli mer likvärdig. Vi har också förslag om att stärka elevhälsan med 1 miljon kronor för att bättre kunna möta de elever som behöver mest stöd. Vi vill anställa förstelärare med ett övergripande ansvar för att utveckla arbetet gällande trygghet och studiero på Kumla skolor. Vi vill dessutom införa gratis mensskydd på samtliga skolor i årskurserna 6-9.

Andra förslag i vår budget är att vi vill att kommunen övertar vägarna från vägföreningarna i Ekeby, Åbytorp och Sannahed. Vi vill att möjligheten till stadsnära odling blir bättre och att fler områden för kolonilotter utvecklas och vi vill se en oberoende utredning kring hela Kvarntorpsområdet. Vi fokuserar på din trygghet och tycker det är bra att de ordningsvakter som vi kämpat för i så många år nu också blir kvar i Kumla. Fortsatta satsningar på föreningslivet är viktiga och därför vill vi att den nya sporthallen ska byggas i anslutning till Kumlahallen för att utveckla ett sportcenter där.

Fyrklövern vill se en annan inriktning för Kumla än S och M. Vi vill prioritera skola, vård, omsorg och trygghet och vi kommer aldrig sluta kämpa för din rätt att bestämma över ditt eget liv.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-25 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.