15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Varför finns inget nöjessliv?

Signaturen "Inflyttad kumling" tycker att nöjeslivet på helgkvällar är riktigt dåligt i Kumla och frågar sig varför. 

Nu har jag bott i Kumla i nästan sju år. Jag flyttade hit från en annan ort för att studera i Örebro och trodde inte jag skulle bo kvar i Kumla fortfarande efter studier var klart men det har jag gjort för att jag trivs bra att bo här.

Men en sak tycker jag är jättedålig och det är nöjesutbudet. För en stad som närmar sig 25 000 invånare är nöjesutbudet på kvällar värdelöst.

Jag tycker inte man kan skylla heller på att Kumla är en liten kommun som en del gör. Innan jag kom hit bodde jag i två andra kommuner som är ungefär lika stora och de hade ändå båda två, tre ställen som funkade att gå till på helgkvällar.

Då menar jag ställen som har ett dansgolv och dit det går lite folk och som kallas krog. Sånt finns det ju ingenting av i Kumla. Örebro ligger nära, men jag vill faktiskt kunna gå ut i Kumla med och ha kul. 

Vet också många bekanta som känner likadant. Så jag vill fråga er politiker varför ni aldrig lyckas få hit nån som kan ge Kumla nånting som kan kallas krogliv? Och varför finns det ingen som vågar öppna nåt?

Eftersom konkurrensen är noll så finns det ju jättebra förutsättningar att lyckas för den som startar nåt. Så det hoppas jag på inför 2020. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-31 15:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.