Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Låt Pokerskogen vara ifred från Willys"

Ge sjutton i att bygg Willys vid Pokerskogen. Bygg en livsmedelsbutik i södra Kumla istället. Detta tycker Mårten Franzson och Staffan Göransson från Vänsterpartiet i Kumla

Vänsterpartiet har en lång historia som Pokerskogens förvarare. Nu hotas den igen. Mårten Franzson och Staffan Göransson står redo på barrikaderna.  

Willys vill starta en affär på en tomt i Pokerskogen. 19 000 kvadratmeter skog ska huggas ner för att ge plats åt bygget.   “Det är en tankemässig härdsmälta av kommunledningen”, säger Staffan Göransson.
 

Staffan var en av dem som 2015 försökte stoppa planerna på att nagga Pokerskogen i kanten norrifrån. Det lyckades tyvärr inte, och det står nu industribyggnader där det förut var skog.  

Mårten Franzson var med redan 1998. Då var det aktuellt att Prix skulle bygga en affär på skogsmark. Mårten protesterade i kommunfullmäktige, och visade bland annat praktiskt hur stor tomten var. Socialdemokraterna hävdade nämligen att det bara var en "liten" affär.  

Nu är det alltså dags igen. Just nu är ett förslag till plan för området ute.   “Vänsterpartiet säger absolut nej till att ta mark från Pokerskogen. Värdet av skogen som rekreationsmark, biologisk mångfald och plats för pollinerande insekter är viktiga för oss”, säger Mårten Franzson.   

Vi välkomnar nya företag till Kumla, men den här platsen är inte rätt.

“Helst vill vi ha en affärsetablering i södra Kumla. Viktigt för oss är också en planering så att samhällsservicen är tillgänglig för alla”, säger Staffan Göranzon.

När det gäller Pokerskogen så är vi helt övertygade om att kommunledningen är helt fel ute.  

“Att de aldrig lär sig”, avslutar Mårten med eftertryck. 

FAKTA: Att Willys ska bygga ny butik vid Vägtorget gick Kumla kommun ut med 7 september. Butiken är tänkt att öppna i början av 2023 och kommer ge ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-01 11:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.