Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla förstärker på tränarsidan inför säsongen

INNEBANY: Kumla IBK förstärker tränarstaben i damlaget med förre storspelaren Christian Kjellman som assisterande tränare till Patrik "PD" Davidsson.

Christian kommer bland annat fokusera på special teams och att vara ett bollplank till “PD”, som är huvudtränare.

- Det är en viktig kugge som kommer in i ledarstaben när vi ska etablera oss i Allsvenskan, säger Patrik Davidsson.

Christian Kjellman har erfarenhet av flera slutspel i SSL med Warberg IC. Han är även schweizisk ligamästare. Totalt blev det fem år i SSL och fyra år som proffs i Schweiz.

Christians karriär har inte vart helt problemfri. Han har tvingats till att operera hjärtat under proffsåren i Schweiz efter att ha drabbats av en bakterieinfektion och för två år sedan drabbades han av en hjärnblödning. Men han är nu redo för att anta utmaningen som assisterande tränare i Allsvenska Kumla IBK.

Kumla IBK DAM spelar i Allsvenskan Västra efter den avbrutna säsongen 2020/21 och satsar inför kommande säsong med en stabil trupp.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-11 23:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.