Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Tvillingar förstärker Kumla IBK

Emma och Sara Svensson blir viktiga förstärkningar för Kumla IBK i jakten på allsvenskt spel. Foto: Niclas Noord.Emma och Sara Svensson blir viktiga förstärkningar för Kumla IBK i jakten på allsvenskt spel. Foto: Niclas Noord.

INNEBANDY: Kumla IBK förstärker truppen inför säsongsavslutningen i Division 1. Det är tvillingarna Sara och Emma Svensson som ansluter från Linköping IBK i Allsvenskan.

Det är två unga men ändå rutinerade spelare som kommer in i truppen. De har spelat fem säsonger i Allsvenskan med Linköping IBK, trots deras unga ålder på 21 år.

- Sara och Emma är riktiga tvåvägsspelare och väldigt rutinerade. De  kan användas i spelet både som back och forward, säger en märkbart nöjd tränare Anderas Nordh. 

Redan på onsdag spelar Kumla derby mot Lillån IBK i Örebro. En toppmatch i serien, Lillån ligger tvåa i tabellen före Kumla med en poäng. Kumla vann förra mötet med 3-2.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-17 12:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla