Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlas damer tog en efterlängtad seger

Tilda Lilja, med nummer 10, fick krama lagkamrater efter sitt mål. Arkivbild: Fanny NordhTilda Lilja, med nummer 10, fick krama lagkamrater efter sitt mål. Arkivbild: Fanny Nordh

INNEBANDY: Kumlas damer vann med 5-4 hemma mot Rönnby Ungdom i Allsvenskan under lördagen. Tilda Lilja avgjorde med en minut kvar och Frida Sund hade dessförinnan satt tre av Kumlas mål.

Kumlas damer har haft en motig säsong i Allsvenskan Västra. Laget har haft svårt ta poäng och dessutom har man förlorat många jämna matcher, så lite oflyt har man allt haft med. 

Ett skott som satt perfekt

Men kanske har det vänt nu?

I senaste omgången tog man poäng på bortaplan och under lördagen blev det seger och tre pinnar hemma mot Rönnby Ungdom från Västerås. Det satt dock långt inne. 

Frida Sund gjorde tre av Kumlas mål. Frida Sund gjorde tre av Kumlas mål.

Rönnby tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Kumla vände på steken med fyra raka mål. 

Men Rönnby kom ikapp genom två mål i den tredje perioden och matchen såg ut att gå till övertid. 

Men 18:58 in i sista perioden drog Tilda Lilja iväg ett skott från kanten som måste varit ett av de bästa hon skjutit. Målvakten hann inte reagera och bollen smet in i nätet över hennes axel.  

- Det var otroligt skönt se den gå in, säger Tilda Lilja efteråt.

En boost för självförtroendet

Vad betyder det att ni vann idag?

- Energi till laget och om inte annat att självförtroendet stärktes. Vi har tränat hårt nu under uppehållet och det känns skönt att det lönat sig. Detta var vi värda, avslutar Tilda Lilja.

I och med segern så lämnade Kumla jumboplatsen i serien, men det är fortfarande långt upp för att ta sig över nedflyttningsstrecket, åtta poäng närmare bestämt. 

Om laget får plus för sin insats så får “musiken” som spelades i högtalare vid matchen ett stort minus. Det lät inte bra. Men smaken är som baken. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-18 18:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.