Gå till innehåll
Kumla / Innebandy

Kumlas herrar läckte till förlust i sista perioden

Publicerad: 9 January 2022 14:06

INNEBANDY: Kumlas herrar i Division 1 var på god väg mot en stark trepoängare på bortaplan. Men man förlorade sista perioden med hela 8-2 och LI20 IBF vann därmed med 11-8.

Det var en fin första period som gav Kumla slagläge. Laget ledde med 4-1 efter den och i andra perioden drog man dessutom ifrån till 6-1 innan raset kom.

Faktum är att man ledde med 6-1 så långt som 15 minuter i andra perioden. Men hemmalaget närmade sig mål för mål och åtta minuter in i sista perioden var man ikapp när kvittering till 7-7 kom.

Kumla sprattlade till och gjorde 8-7.

Men LI20 IBF, som är en sammanslagning mellan Leksand och Rättvik, satte fyra mål sista tio minuterna och tog hem alla tre poäng.

En vinst här för Kumla och man hade skaffat sig en lucka till nedflyttningsstrecket. Nu är man förvisso fortsatt över det, men “bara” en poäng över, och de tre lagen under har dessutom alla spelat färre matcher.

Målskyttar: Gabriel Wikdahl 3, Filip Nordlander 2, Ludwig Åhlund, Oskar Löwdahl och Edwin “Munken” Gustavsson 1 vardera.