13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla bortaslog serieledarna

Alma Lundström i mitten gjorde det psykologiskt viktiga 2-2 målet, som gav laget ny energi.Alma Lundström i mitten gjorde det psykologiskt viktiga 2-2 målet, som gav laget ny energi.

INNEBANDY: Kumla IBK:s damlag ångar på i div 1 och bortaslog på söndagen ditills starka serieledarna Västerås.

Fjärde raka segern för Kumla IBK:s damer i div 1 och det borta mot serieledarna Västerås IBS, som före söndagens match inte tappat några poäng i serien. Slutsiffrorna skrevs till 2-4 efter att hemmalaget tagit ledningen och efter halva matchen haft ledningen med 2-0, när Kumlas vändning tog fart. 

Straffräddning vänder

- Vi känner att vi är med i matchen men släpper in 2-0 när vi tvingas spela numerärt underläge i fem minuter i början av andra perioden,  säger Kumlas tränare Tobias Björk. Efter sex minuter räddar vår målvakt Ebba Andersson en straff, där och då vänder matchen och gör 2-1 och precis innan paus gör vi 2-2 vilket blir psykologiskt viktigt.

I den tredje perioden tar Kumla över helt och gör både 2-3 och 2-4 och avslutar matchen på ett säkert sätt genom att spela av de sista minuterna.

- Hela laget gör en mycket bra match,m sammanfattar Tobias Björk.

Målskyttar för Kumla IBK var Sofie Cederlind, Frida Danielsson, Mimmi Karlsson och Alma Lundström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-10 22:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.