Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlas herrar hakar på i jakten om kvalspel

Kumla IBK:s herrlag pustar ut. De har ännu chansen att nå kvalspel efter helgens vinst. Foto: Niclas Noord.Kumla IBK:s herrlag pustar ut. De har ännu chansen att nå kvalspel efter helgens vinst. Foto: Niclas Noord.

INNEBANDY: Det var en heldag för Kumla IBK i Kumlahallen under lördagen. Damerna i Division 1 förlorade mot Rönnby Ungdom med 7-3, men klubbens herrlag vann över Sala med 7-4 och har chansen på kval till Division 1 med två omgångar kvar.

Kumlas damer spelade sin sista seriematch, som redan klara för kvalspel mot Allsvenskan. Det märktes kanske lite på inställningen, man var inte lika påställda som Rönnby Västerås IBK Ungdom som hade en teoretisk chans att knipa den sista kvalplatsen. 

Kan herrar slå serieettan härnäst?

Rönnby var i förarsätet hela vägen och vann till slut med 7-3.

Lite senare på eftermiddagen ställdes Kumlas herrar mot Sala Silverstaden IBK. Det var en riktigt jämn match, men i slutet av andra perioden gjorde Kumla tre snabba mål och gick från underläge 3-4 till ledning 6-4 på en minut och 18 sekunder. 

Lagkapten Jacob Axelsson avgjorde definitivt matchen i sista perioden när han sköt bollen över hela planen in i tom kasse vilket gav tre välbehövliga poäng i jakten på en kvalplats.

Kumlas herrar ligger fortsatt utanför kvalplats med två matcher kvar att spela, men man är bara en poäng bakom. Nästa match kommer serieledarna Tillberga till Kumlahallen den 18 mars.

Samma helg startar damernas kvalspel mot Allsvenskan, där är inte motståndet klart än.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-05 19:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla