Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla utan poäng på Lillåns trägolv

INNEBANDY: Kumlas damer förlorade med 2-0 borta mot Lillåns IBK under onsdagskvällen i Division 1. - Vi kommer inte upp i nivå, säger tränare Andreas Nordh efteråt.

När lagen möttes i Kumla så var det Kumla som tog alla poäng efter att i sista perioden vänt ett underläge till seger. Men nu fick Lillån sin revansch på trägolvet i Idrottshuset i Örebro. 

För några spelare var det första gången de spelade på ett trägolv. 

Det var en jämn föreställning där de två första perioderna slutade mållösa, mycket beroende två bra målvakter. Kumlas mål vaktades av Agnes Nytting Ericsson.

I tredje perioden så spelade Lillån med lite mer fart än Kumla och satte 1-0 efter knappt fem minuter och med åtta minuter kvar kom även 2-0 som blev matchens sista mål.

- Vi kommer inte upp i nivå i kväll, vi känns nästan lite sega och är inte lika påställda som Lillån. Agnes i målet och Alva Stockhult på backen gör en bra match och får godkänt. Nu får vi ladda om för ny match på lördag mot bottenlaget IBK Sala, säger tränare Andreas Nordh.

Kumla ligger kvar på en tredje plats i serien. De tre första kvalar till Allsvenskan. Kumla har fem poäng tillgodo till fyran i tabellen och sex omgångar återstår. Matchen på lördag är klockan 14 i Kumlahallen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-19 11:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla