Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fina nyförvärv till Kumla i Division 1

Liv Johansson och Linnea Öhrman är nya i Kumla IBK. Foto: Niclas Noord.Liv Johansson och Linnea Öhrman är nya i Kumla IBK. Foto: Niclas Noord.

INNEBANDY: Kumla IBK lyckades inte ta sig tillbaka till Allsvenskan i år. Man gör dock ett nytt försök till nästa säsong och har i dagarna landat två riktigt bra nyförvärv som kommer göra laget bättre.

Kumla IBK kvalade mot Allsvenskan förra säsongen, utan att lyckas dock. Laget jobbar vidare med att stärka truppen i Division 1 och siktar på nytt kval uppåt till kommande säsong. 

“En av seriens absolut bästa”

Nu har man gjort klart med två spelare som kommer från det lag i serien som tog klivet upp till Allsvenskan i GS86. Det är studier i Örebro som gör att de Liv Johansson och Linnéa Öhrman flyttar hit

- Liv är en löpstark forward med bra spelsinne. Hon kommer passa perfekt in i Kumlas sätt att spela innebandy. Liv gjorde bland annat två mål mot oss när vi förlorade hemma med 5-0, säger tränare Andreas Nordh. 

Om Linnéa Öhrman då?

- Linnéa är en av seriens absolut bästa backar. En riktigt spelande högerback med bra blick och fina offensiva egenskaper. Extra kul att Linnéa väljer oss eftersom hon var hårt uppvaktad av toppkonkurrenter i serien, avslutar Andreas Nordh.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-18 0:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla