29 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Uppskjutet för damer men inte för herrar

INNEBANDY: Kumlas damer spelar i Allsvenskan Västra och deras seriespel är uppskjutet tills vidare på grund av covid-19. Herrarnas allsvenska rullar dock på som vanligt vilket kan ses som märkligt.

Anledningen är att serier där utövare har lön och det kan ses som en yrkesverksamhet gör det svårare att hålla en serie stängd. Därtill ingår att ta med i beräkningen hur stor smittspridningen är i området. Beslutet har alla fall utmynnat i att herrarnas allsvenska kör på som vanligt medan damernas är uppskjuten tills vidare.

- Lite diskriminering är det väl. Det finns mer pengar runt herrarna. Jag tycker de ska stänga ner allt, säger Lasse Persson, ledare kring damlaget i Kumla.

Svenska Innebandyförbundet har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för att bara pausat damernas seriespel. Två olika har personer har reagerat och skickat in en anmälan. Beslut om fortsatt utredning är ej fattat.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-05 19:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.