Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ingen gripen eller misstänkt för däckförstörelse

Polisen har ännu inte gripit någon eller har någon skäligen misstänkt gällande förstörelsen av bildäck som drabbat bilägare i Kumla. Även om närvaron i Kumla ökat är denna typ av brott svåra att utreda och man är väldigt beroende av vittnesuppgifter

​- Nej, vi har ingen skälig misstänkt i nuläget.

Detta säger Roberto Eid Forest, som är tillförordnad områdeschef för lokalpolisen, under tisdag eftermiddag. Frågan han svarar på gäller de många däcksabotagen som drabbat bilägare i Kumla de senaste veckorna.

Vittnen betyder väldigt mycket

Det är dock inte riktigt lika många incidenter som det rapporterades om först.

- Vi har fått in 56 olika anmälningar från tre tillfällen, säger Roberto och fortsätter.

- Även om vi ökat närvaron i Kumla är den här typen av brott oerhört svåra att utreda, så vi är väldigt beroende av vittnesuppgifter.

“Pekar åt olika håll”

Man har i alla fall kamerafilmen från anstaltens parkering att jobba med, och även vissa vittnesuppgifter. Men vittnesuppgifterna spretar åt olika håll.

- Att vi inte har gått ut med något specifikt signalement beror delvis på att vi inte har bilden helt klar. Det finns vittnesmål som pekar åt olika håll.

Utan att vara säker så tror Roberto att det är samma person, eller personer, som är inblandad i alla de tre olika förstörande tillfällena. Först de två som inträffade i centrala Kumla och slutligen den vid anstalten.

- Vi tror det, men vi vet inte. De här grejerna har inträffat inom så pass kort period och inom samma geografiska område, så det finns anledning att tro att de hör ihop, avslutar Roberto Eid Forest.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-23 19:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.